piątek, 30 września 2011

Sezon na jabłka


W tym roku pięknie nam obrodziły jabłonki.  Ze względu na brak piwnicy do przechowywania, zaczęłam je zaprawiać do słoików i tak w pierwszej kolejności poszły kompoty z jabłek i goździków - ponoć bardzo mlekopędne, a że jestem mamą karmiącą jeszcze :-) to się nie zmarnują. I druga propozycja to mus jabłkowy z cynamonem, który jest wspaniały do szarlotek i jako dodatek do ryżu. A żeby słoiki ładnie prezentowały się w spiżarce to je udekorowałam :-D    

5 komentarzy:

  1. Piękne słoiczki :))
    pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Prześliczne hafty! Pozdrawiam cieplutko całą rodzinkę.
    Ula

    OdpowiedzUsuń
  3. Bomba,,,wyobrazam sobie "niebianski" smak twoich przetworow.

    OdpowiedzUsuń
  4. słoiczki dopracowane w każdym calu :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz ;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...