piątek, 30 września 2011
Sezon na jabłka
W tym roku pięknie nam obrodziły jabłonki. Ze względu na brak piwnicy do przechowywania, zaczęłam je zaprawiać do słoików i tak w pierwszej kolejności poszły kompoty z jabłek i goździków - ponoć bardzo mlekopędne, a że jestem mamą karmiącą jeszcze :-) to się nie zmarnują. I druga propozycja to mus jabłkowy z cynamonem, który jest wspaniały do szarlotek i jako dodatek do ryżu. A żeby słoiki ładnie prezentowały się w spiżarce to je udekorowałam :-D
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Piękne słoiczki :))
OdpowiedzUsuńpozdrawiam :)
Prześliczne hafty! Pozdrawiam cieplutko całą rodzinkę.
OdpowiedzUsuńUla
Bomba,,,wyobrazam sobie "niebianski" smak twoich przetworow.
OdpowiedzUsuńpiekne !!!!!
OdpowiedzUsuńsłoiczki dopracowane w każdym calu :)
OdpowiedzUsuń